דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתאמים בין עולמות וירטואליים 

מאת    [ 16/10/2007 ]

מילים במאמר: 352   [ נצפה 4605 פעמים ]

תגיות: pCon, זהויות, וירטואלי, Linden Lab, IBM, Second Life

מפשילים שרוולים

Linden Lab (בעלת Second Life) ו-IBM הודיעו על כוונתן לפתח פתרון, לתאימות זהויות בין עולמות וירטואליים. ההכרזה הגיעה על רקע כינוס בנושא זה, בו השתתפו 23 חברות וארגונים בדיון מיוחד, שהוקדש לבחינה מעשית של יישום חזון התאימות.

התעניינות רחבה

הודעה זו היא חלק מפעילות עניפה שנראית לאחרונה, בנושא תאימות בין העולמות הוירטואליים. לפעילות זו שותפות מובילות תחום העולמות הוירטואליים Linden Lab, the Multiverse Network ו- Mindark לצד קבוצת חברות ענק ובהן אינטל, מיקרוסופט, סיסקו, IBM, מוטורולה, גוגל וסוני.

אתגרי התאימות

עולמות אלה פותחו ועדיין מפותחים, באופן עצמאי ונפרד, בדומה לתוכנה מותגית. חוסר התאימות ביניהם, פירושו שמשתמש של עולם אחד, לא יכול לעבור לעולם אחר, כי אין שום תאימות בין המערכות והדמות שלו באותו עולם, חסרת משמעות למנגנון שמפעיל את העולם האחר. אלמנטים משמעותיים נוספים לא תואמים בין העולמות, דוגמת הכסף, שהוא עניין ממוסד ורציני מאוד בחלקם.

למה הידיעה חשובה?

לרוב, חדשנות "רצה קדימה" ואנשים מתחילים לפעול לפיה, עוד לפני שנשקלו כל השיקולים לטווח הארוך, דוגמת תאימות או אבטחה. אותה "ריצה קדימה" היא בזבוז, אם מתכננים בעתיד לשפר את אותם יישומים. בזבוז, מאחר וכל המערכות יידרשו להיות מעודכנות, בהתאם לסטנדרטים ולהסכמים מתפתחים.

ללא ספק, מוטב לארגן שיתופי פעולה כאלה בשלב מוקדם, וודאי לגבי המובנים מאליהם, דוגמת תאימות בין עולמות וירטואליים. מבחינה זו, טוב שפעילות זו התחילה עכשיו ולא מאוחר יותר.

כשתיושם תאימות כזו בצורה נרחבת, היא תפתח פתח ליוזמות חדשניות רבות, כולל בתחום העסקי. בהקשר זה, חשוב לשים לב לרשימת ספקי המחשוב המעורבים בכך. הם רואים את הפוטנציאל הכלכלי בתחום זה וגם לארגונים כדאי להתחיל לחשוב על כך.

רקע על היצירתיות כמפתח לחדשנות

גילית מידע חדש? מעניין?... רוצה עוד? ראה 100+ תחקירי מפתח - http://www.pcon.co.il/v5/105Debriefs.asp

או עוד הרחבות על היצירתיות כמפתח לחדשנות, הכוללות בין היתר התייחסות לחידושים והמגמות העיקריות בתחום זה, יישומים ופתרונות, היבטים כלכלים ושמות ספקים בולטים, דגשים חשובים והאתגרים בתחום, ניתן למצוא בתקציר: היצירתיות כמפתח לחדשנות http://www.pcon.co.il/v5/Debrief.asp?debrief=823#d1

פרשנויות וניתוחים נוספים לחדשות בתחום המחשוב ניתן למצוא בארכיון מדור "משמעויות לחדשות" באתר pCon בכתובת הזו: http://www.pcon.co.il/v5/NewsMeanItemArc.asp

למאמרים מקצועיים ואובייקטיביים נוספים של קובי שפיבק, בתחומי מידע מחשבים ואינטרנט, באתר "מאמרים" ראה - http://www.articles.co.il/author/1944

קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב